Kopalnica je odsev današnjega časa in načina sodobnega življenja. Medtem ko je bila nekoč v prvi vrsti pomembna funkcionalnost, je danes vse bolj pomembno udobje, wellness in lep videz. Ni namenjena samo prhanju, ampak tudi sproščanju in druženju. S svojo opremo mora izražati naše potrebe in želje ter našo osebnost.

 

SANITARNA KERAMIKA

Med sanitarno keramiko sodijo tuš kabine, tuš kadi, kopalniške kadi, umivalniki, bideji, wc školjke in bideji. Sanitarna oprema naj bi bila iz enake linije določenega proizvajalca. Kadar to ni možno, imamo na voljo, veliko sanitarne opreme iz stekla, lesa, kamna, ki jih lahko odlično kombiniramo k ostali  opremi.

 

ARMATURE

Voda je glavni element kopalnice, zato moramo biti skrbni pri njihovi izbiri. Trendi kažejo na ekološko ozaveščenost proizvajalcev, saj je veliko teh razvilo tehniko mešanja vode z zrakom. Uporaba takšnih armatur zmanjša porabo vode ter poveča užitek pod prho saj imamo občutek naravnega dežja. Izlivi vode so zelo različni, izbiramo lahko med: dežjem, slapom, vodnimi vrtinci in močnejšimi sunki vode ki služijo kot vodna masaža. Armature so lahko vgrajene v steno, pult, umivalnik, njihovo upravljanje je lahko avtomatsko ali mehansko.

 

KERAMIKA

Pri izbiri keramike, ki je najbolj opazen in hkrati začeten element naše kopalnice ali doma je potrebno dobro razmisliti, kje vse bomo položili keramiko. Za lažjo odločitev vam lahko naredimo 3D vizualizacijo. Izris vam hitreje pripomore k odločitvi, hkrati pa nudi popis celotne opreme ter skico končnega izida. Trendi narekujejo, da se stenske obloge ne polagajo po celotnih površinah in da lahko ploščice iz keramike nadomestimo z lesom ali naravnim kamnom. Velikost ploščic oziroma oblog je odvisna od velikosti ter višine prostora.

 

OGREVANJE KOPALNICE

Tla v kopalnici načeloma ogrevamo s talnim gretjem, saj je hoja po le tleh udobnejša. Kot dodatek se lahko vgradijo tudi radiatorji različnih materialov in oblik. Ti danes ne služijo več samo ogrevanju, ampak so lahko tudi ambientalni dodatek. Najnovejša tehnika dovoljuje izdelavo električnih radiatorjev iz lesa v različnih barvah in velikostih.

 

PLOSKOVNO OGREVANJE BIVALNIH PROSTOROV

Talno ogrevanje spada v tako imenovano skupino ploskovnih ogrevanj, kjer najdemo še stensko in stropno ogrevanje. Cevi so lahko položene v tla, steno ali strop, toplota ogrete vode se tako prenaša od cevi do konstrukcije in od tod na zrak v prostoru v obliki sevanja.

 

“ZATO SMO SE ODLOČILI , DA SVOJIM KUPCEM PONUDIMO NEKAJ VEČ”